McNeely Associates Portfolio

  • Glen Eden Pilot Park
  • Oak View Historic Park
  • Cliffs of the Neuse State Park
  • Martin Luther King Memorial Garden
  • Cliff Teague Park
  • Tarboro Courthouse Square
  • North Wilkseboro Town Park
  • Green Hope High School
  • NC Transportation Museum
  • Ridge Road, Lians Park & Biltmore Hills Community Pools
  • NC State Faculty Club
  • Richmond University Baseball Field
  • Island Beach & Racquet Club
  • MacGregor Downs Tennis Courts
  • East Regional Government Center/Park
  • Peace College Softball Field
  • Wake County Office Park
  • Wake County Human Services Center
  • West Regional Library
  • Northern Regional Center
  • East Regional Branch Library
  • Apex Fire Station
  • South Wake Landfill
  • Entry Landscaping
  • Durham Animal Control Facility
  • Sen. Bob Martin Eastern Agricultural Center
  • VA Outpatient Clinic
  • Wakefield (Kerr) YMCA
  • Wake County General Services Center
  • East Regional Governmental Center
  • NC Rural Center
  • Reynolds Plaza
  • Stirrup Creek
  • Smith Estate
  • Ashworth Village
  • Tarboro Pud
  • Olde Raleigh Subdivision & Villas
  • Vintage Grove
  • Fairfax, Goose Creek
  • Summerfield Crossing
  • Greenview Bluffs
  • White Oak Plantation
  • Lake Johnson Harbour
  • Glenoe-On-Ferry
  • Sans Famille
  • Heatherbrook
  • Hunters Run
  • Mordecai Master Landscaping Plan
  • The Garcia Residence
  • Figure 8 Island Health Residence
  • Devon Subdivision Entry Landscaping
  • MacGregor West Entry Landscaping
  • Coats Baptist Church Courtyard
  • Broughton High School Historic Terrace
  • Gonzales Residence
  • Brawley Residence
  • Kenny Hawkins Residence
  • Chris Magnum Residence
  • Busbice Residence
  • Kistler Residence
  • McNeely Residence
  • Clark & Sara Brewer Residence
  • Goldsboro Milling (Small Scale Office)

Durham Animal Control Offices - Durham, NC
McNeely Associates PA (MAPA) recently completed the construction phase for an addition to the existing Durham County Animal Control facility that has been awarded a LEED "Silver" certification. This 2 acre site was heavily wooded and required the total development footprint to disturb less than 50% of the total site area, in order to reduce storm water runoff and minimize the development impact. The service areas were shared with the existing facility and the new building was located to provide an accessible 'front door' entrance for the public while maintaining a secured (fenced) parking area for the staff. Beyond reducing the disturbed area, the site was mulched and planted with native species, selected to meet the strict code requirements due to their hardiness and drought tolerance, thereby reducing the use of potable water for permanent irrigation.